Konsten att anställa rätt person

Det är ett stort ansvar att välja rätt personal, speciellt om det är en högre befattning som ska tillsättas. Vem blir din nya avdelningschef? Går du på magkänsla eller anlitar du proffs?

Självklart gör du en seriös bedömning av de inkomna svaren när du har satt in en platsannons. Men när ansökningarna till jobbet börjar överstiga femtio kan det kännas riktigt kämpigt. Några går förstås bort direkt, men det är ändå många duktiga och kvalificerade sökande kvar, och just att skilja agnarna från vetet är svårigheten med rekrytering. Kanske väljer du bort den bäste, bara för att du är stressad och trött, eller för att du hakar upp dig på en oväsentlig liten detalj. En rekryteringsfirma i Stockholm kan vara precis den hjälp du behöver.

En headhunter kollar upp så mycket mer

Många företag undanber sig telefonsamtal, just för att inte bli nerringda av hundratals platssökande, utan man låter ett rekryteringsföretag sköta detaljerna runt tillsättningen. En headhunter i Stockholm har extremt mycket att göra, för där bor mängder av folk som söker jobb.

Rekryteringsfirman gör en sållning och en bedömning, och de har också resurser att kolla upp de sökande, vad de har för bakgrund och referenser, vilka för- och nackdelar det skulle innebära att anställa en viss person. Det är ganska viktigt att det blir rätt, för får du in fel person på en viktig post, kan det skapa många problem, dels bland personalen men även i situationer när det ska tas affärsbeslut och företaget ska representeras utåt.